Темы дня:

Уряд США назвав найліпшу поміч світовій економіці

Уряд США назвав найліпшу поміч світовій економіці

Міністр фінансів США Джанет Єллен наголосила, що помогти світовій економіці можна збільшенням підтримки України.

Найліпшим способом помогти світовій економіці є збільшення підтримки Україні. Про це заявила міністр фінансів США Джанет Єллен, на виступі в кулуарах саміту міністрів фінансів G20 в Індії, повідомляє інформагентство AFP в неділю, 16 липня.

За словами американської чиновниці, ключовим пріоритетом є “подвоєння нашої підтримки України” в її захисті від Росії.

Після візиту до Києва в лютому Єллен заявила, що на власні очі побачила “величезну різницю”, яку робить іноземна допомога як цивільним, так і українським військовим.

“Припинення цієї війни – це перш за все моральний імператив. Але це також найкраще, що ми можемо зробити для світової економіки”, – наголосила вона.

Єллен додала, що вторгнення Росії в Україну викликало шокові хвилі у світовій економіці, спричинивши різке зростання цін на харчі та паливо. Голова американського мінфіну нагадала, що угода, яка дозволила відновити експорт українського зерна, закінчується в понеділок, якщо Росія не погодиться її поновити.

“Бюджетна підтримка має вирішальне значення для опору України. Допомагаючи підтримувати економіку і роботу уряду, ми надаємо Україні необхідну підтримку, щоб вона могла боротися за свободу і свій суверенітет”, – пояснила чиновиця.

Иіністр також додала, що однією з “ключових цілей” Вашингтона є “боротьба зі спробами Росії уникнути наших санкцій”.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: