Темы дня:

Укренерго підтвердило графік жорстких відключень

Укренерго підтвердило графік жорстких відключень

Станом на ранок без енергоживлення залишаються майже 460 населених пунктів у п’яти областях.

У вівторок по всій території України цілодобово діють графіки відключень електроенергії. З 12:00 до 23:00 обсяг обмежень буде більшим, повідомило Укренерго 25 червня.

“Також збільшений обсяг обмежень застосовувався 25 червня з 02:00 до 05:00. Причина – зниження можливостей електростанцій виробляти електроенергію через наслідки восьми ворожих атак”, – йдеться у повідомленні

Енергетики нагадали, що вчора через недостатню ефективність застосованих обленерго заходів обмеження споживання, протягом дня застосовувались додаткові обмеження – з 13:00 до 15:48 у Дніпропетровській області були застосовані аварійні відключення.

Також з 13:00 до 23:00 застосовувався збільшений обсяг обмежень у Києві, Київській, Сумській, Полтавській, Харківській, Донецькій, Житомирській, Черкаській, Чернігівській, Кіровоградській, Запорізькій, Дніпропетровській областях.

Станом на ранок без енергоживлення залишаються 457 населених пунктів. Через бойові дії є нові знеструмлення у Донецькій, Харківській, Херсонській областях. А з технічних причин є знеструмлення в Одеській та Сумській областях.

Сьогодні Україна імпортує електроенергію з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови. Загальним обсягом 26 524 МВт-год, з максимальною потужністю в окремі години до 1 295 МВт.

Експорт не відбувається і не передбачається.

Раніше повідомлялося, що липень стане найважчим періодом для енергосистеми України. Саме у цей час енергоблоки АЕС проходять планові ремонти.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости