Темы дня:

Україна починає переговори про вступ до ЄС

Україна починає переговори про вступ до ЄС

У Люксембурзі відбудуться перші міжурядові конференції, у межах яких буде дано старт переговорам про вступ України до ЄС.

У вівторок, 25 червня, офіційно розпочнуться переговори про вступ України до Євросоюзу. З цією історичною подією українців привітала президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн в соцмережі Х.

“Вітаємо Молдову та Україну з початком переговорів про вступ. Це дуже хороша новина для народу України, Молдови та всього Європейського Союзу. Шлях попереду буде складним, але сповненим можливостей. Бажаємо вдалого початку переговорів”, – зазначила вона.

Відомо, що сьогодні у Люксембурзі в другій половині дня – для України о 15:30, а для Молдови – о 18:00 – відбудуться перші міжурядові конференції, у межах яких буде дано старт переговорам про вступ до ЄС.

Нагадаємо, українську делегацію на цьому заході очолить віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина. З боку ЄС – очільник МЗС Бельгії Аджа Лябіб і комісар ЄС з питань розширення та європейської політики сусідства Олівер Варгеї. Члени блоку будуть представлені на рівні міністрів з європейських питань.

Під час цього заходу ЄС представить переговорну рамку, яка визначає принципи та основи подальших переговорів. Крім того, як Україна, так і представники Євросоюзу представлять свої переговорні делегації та обміняються вступними заявами.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости