Темы дня:

У Євросоюзі зробили заяву щодо ракет Ірану

У Євросоюзі зробили заяву щодо ракет Ірану

Мова може йти про суттєву матеріальну ескалацію підтримки Іраном агресивної війни Росії проти України, зазначили у Брюсселі.

Євросоюз отримав інформацією щодо передачі Іраном балістичних ракет Росії для використання у війні проти України. Про це сказав речник зовнішньополітичної служби ЄС Петер Стано, повідомляє Європейська правда у понеділок, 9 вересня.

“Ми володіємо достовірною інформацією, наданою союзниками, про постачання іранських балістичних ракет до Росії”, – заявив він.

За словами Стано, зараз країни ЄС вивчають це питання, і якщо це підтвердиться, то означатиме суттєву матеріальну ескалацію підтримки Іраном агресивної війни Росії проти України.

“Одностайна позиція лідерів ЄС завжди була чіткою. Європейський Союз відреагує швидко і в координації з міжнародними партнерами, в тому числі новими і значними обмежувальними заходами проти Ірану”, – запевнив речник.

Раніше ЗМІ повідомили, що Іран відправив до Росії балістичні ракети малої дальності. А напередодні іранський депутат Ахмад Бахшаєш Ардестані визнав, що його країна дійсно спорядила Москві балістичні ракети.

У свою чергу МЗС України закликало Іран утриматись від передачі Росії будь-яких видів озброєння та військової техніки.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости