Темы дня:

У Польщі підтримка прийняття українських біженців впала до мінімума

У Польщі підтримка прийняття українських біженців впала до мінімума

Кількість поляків, які виступають за прийняття українських біженців, впала до 53%, що є найнижчим показником з лютого 2022 року, коли 94% респондентів заявили, що підтримують приймання біженців.

Про це свідчать дані польського інституту опитування громадської думки CBOS, пише LIGA.net.

Цей показник залишався вище 80% протягом 2022 року. За даними CBOS, швидке зниження підтримки може бути пов’язане із “зерновою кризою”.

Відкрита опозиція щодо прийняття українських біженців зараз становить 40%, проти 3% у березні 2022 року.

Чоловіки більш прихильні – 60% позитивно ставляться до українських біженців, проти 47% жінок.

Респондентів також запитали, чи повинна польська влада відправити чоловіків призовного віку назад в Україну. Дві третини респондентів (67%) підтримали цю ідею, тоді як 22% висловилися проти.

Крім того, майже кожен другий поляк (51%) стурбований тим, що Росія може застосувати ядерну зброю проти України, тоді як на початку повномасштабної війни в Україні цей показник становив 77%.

Водночас 46% опитаних хочуть, щоб Україна продовжувала бойові дії, тоді як 39% підтримують мир навіть ціною територіальних чи політичних поступок України.

Нагадаємо, польща фіксує значне зростання експорту польських продуктів на ринки третіх країн, звертаючи увагу на різке зростання експорту до України за останні два роки.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости