Темы дня:

У Дії відтепер можна одружитися по відеозвʼязку

У Дії відтепер можна одружитися по відеозвʼязку

У день весілля треба зайти за посиланням у застосунку на онлайн-церемонію. Вона триває до 30 хвилин.

У застосунку Дія з’явилася можливість одружуватися онлайн. Також у Дії можна визначити, що робити з прізвищем після одруження: залишити своє, взяти прізвище партнера/партнерки чи зробити подвійне. Про це повідомила пресслужба застосунку.

“Лише в Україні ви можете пройти повний цикл одруження – від подання заяви, шлюбу онлайн і до свідоцтва в застосунку. Більше не треба нікуди їздити, збирати документи, складати їх у файлик, щоб стати чоловіком та дружиною. Відтепер це кілька кліків у Дії. Завдяки шлюбу онлайн військові та пари, які перебувають далеко одне від одного, зможуть одружитися попри обставини, відстань між містами або навіть країнами”, – розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Щоб одружитися в Дії, треба:

  • бути повнолітніми громадянами України;
  • мати верифікований податковий номер;
  • мати ID-картку чи закордонний паспорт у Дії;
  • не перебувати в іншому шлюбі;
  • якщо розлучені – мати про це дані в реєстрі ДРАЦС.

Зазначається, що сповіщення про пропозицію прийде партнеру чи партнерці в обраному застосунку. Відповісти на нього треба протягом 14 днів. “Так” можна поділитися із друзями у соцмережах.

Аби скористатися послугою, слід оновити Дію, зайти у “Сервіси” і вибрати Шлюб онлайн. Потім натиснути Зробити пропозицію та надіслати сповіщення партнеру/партнерці на зручний месенджер. Після згоди слід протягом 12 годин надати свої дані для заяви. Система запропонує вільні дати – найближчі для церемонії будуть за 5 днів.

Якщо ви передумали, заяву про шлюб можна скасувати.

У день весілля треба зайти за посиланням у застосунку на онлайн-церемонію. Вона триває до 30 хвилин.

Цифрове свідоцтво про реєстрацію шлюбу автоматично підтягнеться в Дію протягом доби. Фізичний документ можна замовити доставкою Укрпошти чи забрати у відділенні.

Технічно процес забезпечуватиме платформа відеозвʼязку Webex від американської корпорації Cisco.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости