Темы дня:

Сирський розповів про дії росіян під Бахмутом

Сирський розповів про дії росіян під Бахмутом

Ворог проводить численні контратаки з різних напрямків, безуспішно намагаючись повернути втрачені позиції.

Російські агресори намагаються контратакувати на Бахмутському напрямку після того, як підрозділи ЗСУ звільнили села Кліщіївка і Андріївку. Ситуація залишається складною. Про це сказав командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський, повідомляє Military Media Center у понеділок, 18 вересня.

“Продовжуються запеклі бої в районі Бахмута. Після втрати минулого тижня населених пунктів Андріївки та Кліщіївки, ворог проводить численні контратаки з різних напрямків, безуспішно намагаючись повернути втрачені позиції”, – заявив генерал.

За його словами, ці два населені пункти були важливими елементами оборони ворога, що проходить у районі від Бахмута до Горлівки.

“У результаті успішних дій наших військ було пробито лінію оборони ворога, яку він намагався закрити, кидаючи в бій усі наявні резерви”, – зазначив командувач.

Зокрема в боях на Бахмутському напрямку були розбиті та повністю втратили боєздатність одні із найбільш підготовлених і найкращих частин ворога – 72 окрема мотострілецька бригада, 31 та 83 окремі десантно-штурмові бригади.

Генерал запевнив, що наші військові продовжують рух вперед. Для організації нових завдань відбулася його зустріч з командирами бригад, які зараз перебувають у районі Бахмута.

Сирський вислухав висновки щодо оцінки обстановки, а також було визначив низку проблемних питань, більшість з яких вирішили на місці. На зустрічі обговорювали і подальші дії.

“Загальна обстановка на Східному напрямку залишається складною. Ворог не полишає своїх намірів щодо поновлення наступальних дій на Куп’янському та Лиманському напрямках, до яких здійснює активну підготовку” – додав він.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости