Темы дня:

Російської армії у Торецьку немає – ЗСУ

Російської армії у Торецьку немає – ЗСУ

Російські окупанти проводять багато так званих “м’ясних штурмів” мобільними вогневими групами.

Українські військові контролюють обстановку в районі міста Торецьк Донецької області, там тривають бої, наразі територіальних успіхів у російських окупантів немає. Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угрупування військ Хортиця Назар Волошин Інтерфакс-Україна в неділю, 7 липня.

“Ситуація навколо міста Торецька така, що Сили оборони контролюють обстановку. Слід зазначити і наголосити, що станом на цей момент жодних територіальних успіхів ворог не мав, ворожої російської армії у місті немає”, – сказав він.
Речник наголосив, що росіяни намагаються тиснути на цьому напрямі і на цій ділянці фронту тривають бої. “Активні бойові дії продовжуються щодня. Бойові дії з противником відбуваються на підступах у районі околиць міста”, – зазначив Волошин.
Російська армія намагається захопити місто, не зважаючи на втрати особового складу та техніки. Противник шукає слабкі місця в українській обороні, кидає на штурми мобілізованих та колишніх в’язнів.
“Є також присутні підрозділи Шторм Z, Шторм V, які застосовуються як штурмові та часто використовують, щоб виявити позиції чи розмінувати територію. Окупанти проводять багато так званих “м’ясних штурмів” мобільними вогневими групами. Крім того, росіяни обстрілюють Торецьк з різних засобів ураження”, – розповів військовий.
Сили оборони України продовжують стійко утримувати займані рубежі та позиції, виснажувати ворога, завдавати російським військам відчутних втрат в живій силі, озброєнні та військовій техніці.
Нагадаємо, минулої доби ЗСУ ліквідували 1150 окупантів. Загальні втрати армії Росії в Україні вже перевищили 550 тисяч осіб.

Втрати російської армії на східному напрямку за три місяці сягнули близько 82 тисяч.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости