Темы дня:

Китай пригрозив “розчавити” незалежність Тайваню

Китай пригрозив “розчавити” незалежність Тайваню

Армія КНР “рішуче” діятиме проти “тайванських сепаратистів” і зупинить їх силою, наголосив глава китайського Міноборони Дун Цзюнь.

Міністр оборони Китаю Дун Цзюнь заявив на полях конференції з питань безпеки Діалог Шангрі-Ла у Сингапурі, що ті, хто намагається відокремити Тайвань від Китаю, будуть “розчавлені та зазнають краху”. Про це 2 червня повідомляє DW з посиланням на китайську державну телекомпанію CCTV.

За словами китайського міністра, армія КНР діятиме “рішуче”, щоб запобігти незалежності острова.

Він також звинуватив керівну Демократичну прогресивну партію Тайваню в тому, що вона крок за кроком підриває китайську ідентичність острова.

“Ці сепаратисти нещодавно зробили фанатичні заяви, які демонструють їхню зраду китайської нації та своїх предків. Вони будуть прибиті до стовпа ганьби в історії”, – наголосив Дун Цзюнь.

Політик стверджує, що Китай налаштований на мирне возз’єднання з островом, але цьому перешкоджають “сили незалежності Тайваню”.

Тайванська влада назвала “провокаційними та ірраціональними” коментарі представника КНР.

Рада у справах материка, яка відповідає за політику щодо Пекіна, повторила, що Китай ніколи не правив островом.

Нагадаємо, напруженість у Тайванській протоці зросла після того, як 20 травня прийшов до влади президент Лай Цинде, якого Китай називає “сепаратистом”.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости