Темы дня:

Доглядаємо за пральною машиною правильно: поради від спеціалістів

Незамінний помічник у кожному домі — пральна машина. Кожен знає, що правильний догляд за побутовою технікою гарантовано збільшує її термін служби. Спеціалісти стверджують, що в середньому він варіюється в діапазоні від 10 до 12 років. Оригінальний двигун пристрою витримує 3500 циклів прання. Однак виробники не завжди готові давати такий гарантійний термін на девайси. Здебільшого побутові пристрої цього різновиду можуть вийти з ладу через 4–6 років. Це пов’язано з тим, що люди не завжди правильно доглядають за технікою, у результаті чого агрегат може вийти з ладу.

Як користуватися пральною машинкою

Перше, що потрібно зробити, — ознайомитися з інструкцією. Вона розкаже, як правильно використовувати пристрій, щоб пральна машинка довго прослужила власнику. Крім цього є загальні правила, яких потрібно дотримуватися:

  1. Не варто перевантажувати пральну машину. Часто користувачі намагаються повністю «забити» барабан, щоб швидше завершити всі справити. Однак спеціалісти не рекомендують цього робити оскільки девайс не буде здатним якісно випрати речі, а перевантаження може стати причиною того, що техніка вийде з ладу.
  2. Не використовуйте пристрій, якщо немає нормальних умов для його функціонування, — низька або висока напруга в мережі, подача води не відповідає показникам.
  3. Пральна машина не має впиратися в стіну. Це може стати причиною перегину або перекручення шлангів. Під час віджимання через надмірну кількість вібрацій корпус буде битися об неї, що зумовить пошкодження.
  4. Правильно відрегулюйте ніжки техніки. Пральна машина не має скакати на місці, через сильні вібрації деталі пристрою б’ються між собою, що може призвести до їхнього зміщення, і як результат — ламання.
  5. Між циклами прання потрібно робити перерви в декілька годин.
  6. Використовуйте делікатні режими. Якщо зниження температури води та кількості обертів віджиму не позначиться на якості прання, зменшуйте ці параметри. Коли техніка кожного разу працює на максимальних показниках, її деталі швидше зношуються.
  7. Вибирайте відповідні засоби для прання та додавайте їх у правильних пропорціях.

Внутрішній догляд за технікою

Пральну машинку потрібно тримати в чистоті. Для цього варто дотримуватися таких порад:

  • регулярно очищайте висувний лоток від порошку та інших мийних засобів;
  • після завершення прання залишайте двері відчиненими, щоб рештки вологи випарувалися;
  • перевіряйте кишені одягу, перш ніж завантажити в пральну машинку, тому що монети та інші невеликі речі можуть стати причиною пошкоджень;
  • мийте та просушуйте манжету (гумку між люком та барабаном);
  • регулярно очищуйте фільтр зливної помпи.

Догляд за пральною машиною — гарантія успішного прання. Дотримання простих правил допоможе уникнути ламання та збільшить термін її експлуатації.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости