Темы дня:

Чергова спроба зменшення витрат Intel може залишити без роботи тисячі людей

Чергова спроба зменшення витрат Intel може залишити без роботи тисячі людей

Intel планує скоротити тисячі робочих місць, щоб зменшити витрати та профінансувати амбітні зусилля з відновлення позицій компанії. Про це пише Bloomberg із посиланням на обізнані джерела.

Про скорочення штату можуть оголосити вже найближчим часом. У четвер, 1 серпня 2024 року, Intel також має представити фінансовий звіт за результатами діяльності в II кварталі цього року.

За прогнозами аналітиків, Intel повідомить про збереження квартального доходу на минулорічному рівні. Але у другій половині цього року варто розраховувати на зростання.

Згідно з оцінками Волл-стріт, загальний обсяг продажів Intel збільшиться на 3%, до $55,7 млрд за весь рік. Це буде перше річне збільшення доходу з 2021 року.

Як відомо, наразі в компанії працюють близько 110 тис. співробітників, не враховуючи працівників самостійних підрозділів. Торік компанія скоротила близько 5% штату. Вона також сповільнила витрати в деяких сферах.

Нагадаємо, що Intel повідомила про операційні збитки у розмірі $7 млрд за 2023 рік – у 2022 році збитки складали $5,2 млрд. Доходи за рік впали на 31%, із $27,49 млрд у 2022 році до $18,9 млрд у 2023-му.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости