Темы дня:

Байден в ООН зробив заяву щодо України

Байден в ООН зробив заяву щодо України

Світ не може опускати руки перед агресією Росії. А вибір, який роблять країни, визначає майбутнє на десятиліття наперед, зазначив американський лідер.

Країни-члени ООН повинні бути невтомними у підтримці України, щоби допомогти їй перемогти у війні з Росією та зберегти свою свободу. Про це сказав президент США Джо Байден під час виступу на 79-й Генеральній асамблеї ООН у Нью-Йорку, повідомляють у вівторок, 24 вересня.

“Світу належить зробити ще один вибір. Чи зберігатимемо ми нашу підтримку, щоби допомогти Україні виграти цю війну та зберегти свою свободу, або ж ми полишимо це й дозволимо агресії поновитися та знищити націю? Я знаю свою відповідь. Ми не можемо втомлюватися, ми не можемо відвернутися, і ми не відмовимося від нашої підтримки України”, – заявив американський лідер.

Байден нагадав, що вторгнення Росії в Україну від самого початку було атакою на цінності, які має відстоювати ООН як міжнародна інституція. Саме тому США разом із понад 50 союзниками й партнерами стали на підтримку України та надали їй масштабну допомогу.

“Але найголовніше те, що вистояв український народ”, – підкреслив Байден.

За його словами, війна Володимира Путіна не досягла його основної мети.

“Він задумав знищити Україну, але Україна продовжує бути вільною. Він мав намір послабити НАТО, але НАТО більше, сильніше, згуртованіше, ніж будь-коли раніше, з двома новими членами, Фінляндією та Швецією”, – зазначив Байден.

На його думку, світ не може опускати руки. А вибір, який країни роблять сьогодні, визначає майбутнє на десятиліття наперед.

Раніше Росія в ООН заявила, що готова воювати “з усім НАТО”. У Москві вважають, що можливий дозвіл західних країн Україні на удари по російській території – це нібито “пряма війна”.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: