Темы дня:

ВР дозволила військовим брати відпустки на 10 днів

ВР дозволила військовим брати відпустки на 10 днів

Військові отримуватимуть відпустки на 10 календарних днів без урахування часу, необхідного для проїзду, але не більш як дві доби в один кінець.

Верховна Рада ухвалила у другому читанні закон, який передбачає можливість надання військовослужбовцям відпусток під час воєнного стану. Про це повідомив нардеп від фракції Голос Ярослав Железняк у Telegram у четвер, 1 грудня.
“Рада ухвалила в цілому законопроект №8081 про надання військовослужбовцям відпусток під час дії воєнного стану. “За” 269 депутатів”, – написав він.
Законопроект передбачає, що:
  • в особливий період під час дії воєнного стану військовослужбовцям можуть надаватися частина щорічної основної відпустки, а також відпустка за сімейними обставинами та з інших поважних причин із збереженням грошового забезпечення;
  • кожну із зазначених відпусток може бути надано тривалістю не більше 10 календарних днів без урахування часу, необхідного для проїзду в межах України до місця проведення відпустки і назад, але не більше двох діб в один кінець;
  • частину щорічної основної відпустки може бути надано один раз протягом календарного року за одночасної відсутності не більше 30% загальної чисельності військовослужбовців певної категорії відповідного підрозділу.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости